جلوگیری و درمان سفید شدن موها با رژیم غذایی وتغذیه مناسب

سفید شدن مو عارضه ای است که خواه یا ناخواه در اثر پیری به سراغ هر کسی می‌آید. اما شاید شما هم افرادی را دیده باشید که با اینکه سن کمی دارند دچار سفیدی مو شده اند و برایتان سوال شده است که چگونه همچین چیزی ممکن است ، بنا به گفته محققان دلایل زیادی بر سفید شدن مو وجود دارد.

غذاهای مفید برای جلوگیری و درمان سفید شدن موها

عوامل مختلفی برای سفیدی مو در سنین پیش از میان‌سالی وجود دارد. گاهی تنش‌های عصبی، اختلال در عملكرد تیروئید، رژیم نادرست یا كمبود منگنز در مواد غذایی از جمله مهم‌ترین عواملی است كه منجر به سفید شدن موها می‌شود. از دیدگاه درمانگران طب سنتی اصلاح هر یك از این اختلال‌ها می‌تواند به كاهش روند سفیدی مو و در نهایت پیشگیری از سفید شدن موها منجر شود. گنجاندن سیر در وعده‌های غذایی یكی از ساده‌ترین راه‌هایی است كه كمك زیادی به جبران كمبود منگنز در بدن می‌كند. اگر بتوانید سیر را به عنوان چاشنی اصلی به وعده‌های غذای اصلی خود اضافه كنید تاثیر مستقیمی بر كاهش روند سفیدی موها خواهید گذاشت. چه بهتر كه بتوانید از سیری كه با پودر منگنز تغذیه شده باشد مصرف كنید. این سیر می‌تواند هم جبران كمبود منگنز بدن‌تان را بكند و هم در آن واحد عوامل سفیدی مو را در بدن‌تان كاهش دهد.

اگر موهای‌تان خیلی زودتر از آنچه که باید سفید شده و به دنبال راهی برای پوشاندن آنها هستید، اگر انواع و اقسام رنگ‌های گیاهی و شیمیایی را تجربه کردید و باز هم شاهد رویش موهای سفید هستید، بهتر است به توصیه درمانگران طب سنتی عمل کنید و با کمک طبیعی‌ترین نسخه‌ها برای همیشه از شر موهای سفید خلاص شوید. درمانگران طب سنتی اصلاح رژیم غذایی را بهترین شیوه درمان و از بین بردن سفیدی موها می‌دانند. آنها به مراجعان خود توصیه می‌کنند برای از بین رفتن سپیدی موها و سیاه‌شدن آنها گیاهانی مانند پیاز، سیر، شاهی، هلیله سیاه و برنج سبوس‌دار را در وعده‌های غذایی‌شان بگنجانند. مصرف برنج سبوس‌دار و هلیله سیاه در وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی و جایگزینی آن به جای برنج معمولی در کنار مصرف گیاهانی مانند پیاز و سیر و شاهی تاثیر زیادی در برطرف شدن سفیدی موها و سیاه‌شدن آنها دارد. تنها باید کمی صبر داشته باشید تا ببینید این خوراکی‌ها چطور جوان‌تان می‌کند.

رژیـم غـذایی

کمبود برخی مواد غذایی باعث سفید شدن زودرس موها می‌شود که با رعایت یک رژیم خوب شاید بتوان از آن جلوگیری کرد. مصرف غـذاهـای سـرشـار از ویـتامین B مانند برنج، تخم‌مرغ، سبوس گندم و سبزیجات بسیار مؤثر است و سفیدی مو را به تأخیر می‌اندازد. عنصر مس از آن دسته عناصری است که نقش زیادی در جلوگیری از سفید شدن موها دارد. غذاهایی چون قارچ، سیب‌زمینی، عدس، نخودفرنگی، لوبیا، موز، هلو، گلابی و سیب غنی از مس هستند. مصرف نان جو در رژیم غذایی، خوردن یک لیوان جوشانده سبوس گندم، جو و برنج در روز و خـوردن یـک قاشق مرباخوری پودر سـبـوس برنج مخلوط شده با شکر در روز می‌تواند در جلوگیری و نیز درمان سفیدی مو مؤثر باشد. در کنار این ها، استفاده از سیر، پیاز، موسیر و تره نیز که سرشار از منگنز هستند می‌تواند مفید باشد.

میوه‌ها

علت اصلی هر نارسایی و عدم تعادل در بدن انسان کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. بنابراین اگر بدن ما مقادیر کافی از ویتامین به خصوص خانواده ویتامین B و مواد معدنی از جمله روی و مس و ید و سلنیوم و سیلیس را در اختیار نداشته باشد، سفیدی زودرس موها را تجربه خواهیم کرد. بنابراین مصرف میوه و سبزیجات به عنوان منابع غنی از ویتامین ها یک راه اصلی برای جلوگیری از این فرایند است. برای مشاهده نتیجه سریعتر به شما خواهیم گفت که کدامیک از انواع میوه ها را بیشتر مصرف کنید. پس با ما همراه باشید.

  •  موز از سفید شدن موهای جلوگیری می کند

موز شامل مقادیر زیادی از ید و آهن است. این میوه سرشار از آهن و ویتامین -B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین) است که برای تقویت فولیکول های مو و رشد موها در پوست سر بسیار ضروری هستند. مخلوطی از موز و آبلیمو و عسل یک معجون عالی برای رشد و تغذیه موهاست. این مخلوط را 2 الی 3 بار درهفته مصرف کنید تا تفاوت را احساس کنید.

  • آبلیمو از سفید شدن مو جلوگیری می کند

آب لیمو برای انواع مشکلات مو راه حلی بسیار مناسب است. آب پیاز و لیمو می تواند در عرض یک ماه موهای جدید را جایگزین موهای سفید کند.

  • زغال اخته سفید شدن موها را به تاخیر می اندازد

زغال اخته سرشار از ویتامین C است که موجب افزایش جریان خون در کف سر می شود و همین امر موجب تغذیه فولیکول های مو می شود. مواد غذایی حاوی ویتامین C کمک زیادی به جلوگیری از آسیب به موها می شود.

  • آواکادو مانع سفید شدن موها می شود

آووکادو یک منبع غنی از ویتامین B است که قدرت فوق العاده ای به فولیکول های مو می دهد.

  •  کیوی و توت فرنگی هم میوه های ضد سفید شدن مو هستند

این دو میوه منابع عالی از ویتامین C هستند. ویتامین C یک نوع آنتی اکسیدان است که روغن های اضافی را از روی پوست سر پاک کرده و پوست سر را تازه می سازد.

سفید شدن زودرس موها، ریزش مو و آسیب به موها تنها به دلایل ارثی و ژنتیکی مربوط نمی شود. بلکه دلایل زیادی وجود دارد که این اتفاق ها رخ بدهد. مواد سمی و عدم گردش مناسب خون در پوست سر و همچنین توجه ناکافی به بهداشت مو از دلایل این اتفاق ها هستند. بنابراین با مصرف میوه ها و منابع ویتامین B و C و همچنین مواد معدنی مورد نیاز بدنتان سلامتی را به موهایتان هدیه دهید و از داشتن موهایی سالم لذت ببرید.

منابع:

آکاایران، khordadnews.ir، نمناک، baelm.net، جام‌جم‌آنلاین

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *