طرز آشپزی سالم و رژیمی

ممکنه وقتی پای رژیم میاد وسط اکثر ما فکر کنیم که دیگه دستمون توی تنوع غذایی بسته اس و همیشه باید غذاهای روتین و تکراری بخوریم. اما اصلا اینطور نیست. حتی وقتی به فکر تناسب انداممون باشیم باز هم میتونیم غذاهای متنوعی میل کنیم که علاوه بر داشتن تنوع، کم کالری و خوشمزن و از همه اینا مهم تر مفید و مغذی هستن. یکی از این خوراکی های رژیمی اوتمیل هستش که میتونیم به عنوان صبحانه ای سریع، سیرکننده، سالم و خوشمزه بخوریمش. امروز طرز تهیه اوتمیل دارچینی رو براتون گذاشتم، امیدوارم درستش کنین و ازش لذت ببرین.

پخت رژیمی غذا و روش‌های سالم برای پخت انواع غذاها

برای اینکه جسمی سالم داشته باشید باید سالم غذا بخورید و تغذیه صحیح و اصولی را در برنامه هر روز خود قرار دهید. گنجاندن مواد غذایی سالم و مغذی در برنامه هر روز غذایی خانواده به مادران کمک می کند تا سطح سلامت اعضای خانواده را بالا ببرند .به طورکلی هرچند که مواد غذایی سالم و مصرف انواع سبزیجات و پروتئین به داشتن بدنی سالم کمک می کند، نحوه طبخ غذا در میزان مضر بودن و رژیمی شدن غذا نقش اصلی را ایفا می کند. در این مقاله به چند روش سالم و اصولی طبخ غذا پرداخته ایم . برای اطلاعات کامل مطالعه این مقاله به شما توصیه می شود.

 کباب کردن غذا

 کباب کردن یعنی قرار دادن مستقیم مواد غذایی روی حرارت . این حرارت می توان شعله گاز، کباب پز ، ذغال و آتش باشد . معمولا گوشت ها را کباب می کنند اما گاهی برخی سبزیجات نیز کبابب می شوند. اگر گوشت ها را کباب کنیم محتویات چربی آنها به شکلدانه های ریز و حباب چربی خارج می شوند و پخت کامل و معمولا سریع صورت می گیرد. اگر سبزیجات کباب شوند ویتامین و مواد معدنی آنها کاملا حفظ می شود و چون روغن نمی گیرند کالری اضافه پیدا نمی کنند.

بخار پز کردن

 بخار پز کردن بیشتربرای سبزیجات استفاده می شود. در این روش قابلمه ای تا نیمه از آب پر شده و سبد فلزی روی آن قرار می گیرد. انتهای سبد باید از سطح آب حداقل 5 سانتی متر بالاتر باشد. بعد از جوش آمدن آب سبزیجات داخل سبد ریخته شده و در آن گذاشته می شود. زمان پخت سبزیجات مختلف متفاوت است و در زمان 5 تا 20 دقیقه پخته می شود. در این روش تمام مواد و ویتامین های مفید سبزیجت حفظ شده و هیچ ماده ای به آنها اضافه نمی شود. برای بیمارانی که تحت رژیم های خاص هستند این روش پخت توصیه می شود. می توان به آب کمی نمک و سرکه اضافه کرد تا سبزیجات طعم دار شوند.

تفت دادن

در این روش مواد غذایی با روغن های گیاهی پخته می شوند. در تابه ای که گرم شده انواع روغن های گیاهی ریخته می شود. (مثلا روغن زیتون ،کنجد، گردو هسته انگور ) وقتی روغن کمی گرم شد سبزیجات و گوشت اضافه شده و با حرارت بالا و در زمان کوتاه حرارت دیده و پخته می شود. این روش در آسیا و آشپزی آسیایی بسیار متداول است . چنانچه برای پخت از این روش استفاده می کنید باید سبزیجات و گوشت ها در نهایت برش های ریز و باریک داشته باشد تا سریع و به خوبی پخته شود.

پخت در فر

 این روش نیز بسیار کاربردی است . چون روغن زیاد یا مواد خاص و پر گالری لازم نیست و می توان انواع گوشتها و سبزیجات را با مزه های طبیعی مانند نمک و فلفل و سرکه و آبلیمو مزه دار کرد و سپس با آب خودشان پخت و فقط کمی روغن گیاهی به مواد مرینیت آنها افزود.

 برشته کردن

 در این روش مواد غذایی مانند گوشت و مرغ و سیب زمینی داخل تابه های چدن و سرامیک پخته و برشته می شوند. به مواد چیزی افزوده نمی شود و روغن در تابه ریخته نمی شود. گوشت و مرغ با آب خودشان پخته و رژیمی می شوند . می توان گوشتها را قبل از پخت مرینیت کرد و به سیب زمینی نیز نمک اضافه کرد.

توصیه‌هایی برای آشپزی سالم و رژیمی

  • در مورد محصولات لبنی کم چرب و یا بدون چربی نیز باید خاطرنشان کرد که شیر، ماست (منجمد، یخ زده و قابل نوشیدن)، پنیر، خامه ترش و پنیرهای خانگی در تنوع‌های کم چرب در دسترس هستند که هم سالم و مغذی و هم خوشمزه هستند. خامه‌های کم چرب و پنیرهای خامه‌ای‌ بدون چربی و خامه‌های ترش می‌توانند به راحتی جای انواع پرچرب‌تر را بگیرند. به ویژه این محصولات در دستورهای آشپزی مناسب هستند. اگر شما محصولات کم چرب و سبک‌تر استفاده کنید، می‌توانید مقدار مصرف کالری‌ها را منظم کنید.
  • جای تعجب ندارد که تقریباً تمام مغازه‌ها جوجه‌های کباب‌پز می‌فروشند. شما می‌توانید از آن‌ها در تاکو (نوعی غذای مکزیکی) استفاده کنید. هم‌چنین می‌توانید در ظرف‌های ماکارونی از این غذا استفاده کنید و یا آن را برای یک سالاد ریز کنید. حتی شما می‌توانید یک شب برای شام این غذا را بخورید و سپس فریز کنید و بعداً برای یک وعده
  • در مورد دسرها نیز می‌توان گفت: شیرینی‌های کم کالری به این معنی هستند که دسرها می‌توانند بخشی از برنامه‌ رژیم غذایی باشند. هنگام راه رفتن جویدن یک آدامس بدون قند را امتحان کنید. خردل و سرکه غذا را خوش طعم می‌کند و کالری دارد. شیره ترخون، زنجبیل، سیر، خردل، گیاهان معطر، عصاره گیاهان دارویی، آب سیب و سرکه را به جای روغن، مایونز و کره در دستورالعمل‌های آشپزی استفاده کنید.
  • یک گزینه‌ دیگر این است که سس سالاد کم کالری خود را درست کنید و بجای روغن بیشتر از سرکه و کمی آب استفاده کنید.
  • کسانی که رژیم می‌گیرند، متوجه شده‌اند که آب لیمو چاشنی کم کالری فوق‌العاده‌ای را به سوپ اضافه می‌کند. مرغ، ماهی، سبزی در انواع بدون چربی چاشنی خوش طعم به‌ نظر می‌رسند. یک راز برای اضافه کردن شیرینی به ظرف‌های غذایتان استفاده از سیب، پرتقال و یا آب آناناس است.
  • غذاهای یخ زده یکی دیگر از محصولات مغازه‌ها است که به علت نیاز مشتری به غذاهای سریع و آسان بسیار زیاد شده است. دکتر ساندن استفاده غذاهای سبک یخ‌زده را پیشنهاد می‌کند. در مغازه‌ها به دنبال غذاهای یخ‌زده‌ی حدود 300 تا 400 کالری بگردید.
  • از آب‌های طعم‌دار، پودرها برای آمیختن به آب بطری، قهوه، چای‌های غیر بومی و آب‌های گازدار و یا گزینه‌هایی مانند ماءالشعیر سبک با کالری 100 و آب میوه‌ جدید با فیبر را می‌توانید استفاده کنید.

منابع:

هفت گنج،‌نیک‌صالحی، دونفره، 1cookingwithlove، parnianmedia.com

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *